Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

Ізраїль надає безпрецедентну допомогу українським біженцям

За словами Посла України в Ізраїлі, Євгена Корнійчука, Ізраїль став надто відкритим до співпраці з Україною. Наразі українським біженцям надається безпрецедентна допомога, така як продовження туристичних віз та право на роботу.

Причиною зміни ставлення Ізраїлю до України стала загальна ситуація, робота українських дипломатів і позиція Росії, яка підтримувала Іран, ХАМАС і їхніх проксі. Зараз Ізраїль відкритий до співпраці та надає безпрецедентну допомогу українським біженцям, навіть при тому, що економіка країни зазнала значних збитків через конфлікт у Секторі Газа.

Українським психологам також продовжують надавати можливість навчання в Ізраїлі. Проте, Корнійчук зауважує, що через нестабільну ситуацію на території Ізраїлю неможливо укладати довгострокові контракти. Все, що ізраїльтяни зараз роблять, йде на підтримку їхнього фронту та війни.

Кількість українських біженців в Ізраїлі трохи зменшилася, але умови для них все ще різні. Ізраїль не надає статус біженця, але продовжує туристичні візи та право на роботу для українців, які тут проживають. Зараз ведеться чергова дискусія щодо зміни туристичної візи для українців, яка дасть їм право на роботу.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон вже представив законопроекти щодо фінансування допомоги для України, Ізраїлю та інших пріоритетів національної безпеки.