Постійний наступ РФ на Часів Яр та просування біля Курахового - звіт ISW

Постійний наступ РФ на Часів Яр та просування біля Курахового
Постійний наступ РФ на Часів Яр та просування біля Курахового

Російські війська продовжують виконувати атаки в Україні, зокрема в районі Часового Яру та Курахового. Це стверджують аналітики Інституту вивчення війни. Також було зафіксовано просування російських військ у Курській та Харківській областях. Водночас, глава Бєлгородської області спростував повідомлення про входження української диверсійно-розвідувальної групи на їхню територію.

У Харківській області тривають бої в районі Вовчанська та Стариці. Українські сили фіксують використання російською армією артилерійських снарядів, виготовлених у Північній Кореї. У Луганській області також продовжуються наступальні операції російських сил. Водночас, було зафіксовано вибух у Луганську, в результаті якого загинув чоловік, а жінка отримала поранення.

У Донецькій області російські війська продовжують наступати на різних напрямках. На північ від Торецька, в районі Диліївки, та на південний захід, в напрямку Романівки. Також зафіксовано просування російських військ на схід від Курахового.

На заході Запорізької області російські війська продовжують атакувати позиції українських військ. Також зафіксовано використання українських систем радіоелектронної боротьби та проблеми з радіозв'язком у російських силах. Водночас, війська продовжують бойові дії малої інтенсивності.

Противник наніс два ракетних удари, 47 авіаударів та зробив понад 3000 обстрілів.

Читайте також