Потужна повінь у США зруйнувала міст і змила будинки (відео)

Потужна повінь у США
Потужна повінь у США

Сильна повінь спровокована дощами обрушилася на штати Арканзас і Міссурі. Одним з міст обрушилося і декілька будинків змило. За інформацією телеканалу CNN, раптова повінь змусила евакуювати і змила хоча б одне місто. У Бренсоні (Міссурі) випала надзвичайно велика кількість опадів, яка відповідає опадам раз на 1000 років. Водність річки Терки у Холістері (Міссурі) значно піднялася за кілька годин. Соціальні мережі повідомляють, що заплава змила одне місто в окрузі Меріон, а інші дороги були затоплені. Офіційні особи закликали людей не виїжджати на затоплені і небезпечні дороги.

За даними Національної метеорологічної служби США, таке велике кількість опадів може випадати раз на 500 років, але через глобальне потепління випадки інтенсивних дощів стають все більш поширеними. Ця повінь є 48-ю надзвичайною ситуацією, пов'язаною з раптовими повенями, що сталася в США цього року.

Екстремальна кількість опадів може випадати раз на 500 років, а такі інтенсивні опади стають все більш поширеними через глобальне потепління. Щороку у США трапляється в середньому лише близько 40 надзвичайних ситуацій, пов'язаних із раптовими повенями, але цей випадок став 48-им цього року

Директор з надзвичайних ситуацій округу Меріон Мелісса Пенн повідомила, що принаймні 30 будинків і один медичний заклад довелося евакуювати. Приблизно 80 пацієнтів з будинку для літніх людей було переміщено до пункту тимчасового розміщення. За прогнозами, до вечора зливи закінчаться, і в регіоні буде сухо принаймні до суботи.

Читайте також