Повернення українців: ООН створила платформу для біженців та переселенців

Повернення українських біженців та переселенців
Повернення українських біженців та переселенців

Українські біженці та внутрішні переселенці мають доступ до інформаційної платформи, створеної УВКБ ООН. Про це повідомляє платформа "Україна – це Дім".

Метою уряду є створення умов для працевлаштування, підприємництва, придбання доступного житла та надання можливостей для навчання та перекваліфікації.

За допомогою платформи УВКБ ООН, переміщеним сім'ям надається перевірена та актуальна інформація, щоб вони могли прийняти рішення – повернутися чи залишитися в країні, яка їх приймає.

Тут ви можете знайти інформацію про перебування українців за кордоном, повернення додому, програми підтримки, що стосуються житла, працевлаштування та інші види допомоги.

Для внутрішніх переселенців на платформі "Україна – це Дім" буде доступна довідкова інформація про пільги та послуги.

Міністерство економіки України активно співпрацює з УВКБ ООН, щоб заповнити платформу актуальною інформацією про можливості працевлаштування, навчання та підприємництва. Платформа буде постійно оновлюватися для надання свіжої інформації та підтримки українцям у поверненні додому.

"Мета уряду – створити умови для працевлаштування та підприємництва українцями, можливість придбати житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації. Ми вдячні нашим партнерам з Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за створення ресурсу, на якому українці в різних країнах можуть отримати актуальну інформацію про економічні можливості в Україні", – зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, що українські біженці у США можуть отримати допомогу у 2024 році.

Читайте також