Повернення українських захисників з полону: зворушливі розмови із рідними (відео)

Повернення українських захисників з полону: зворушливі розмови із рідними (відео)

25 червня Україна звільнила 90 захисників з російського полону. Президент Володимир Зеленський опублікував відео їх повернення.

За інформацією МВС, серед повернутих до України є 50 військовослужбовців МВС, зокрема 32 бійців Національної гвардії та 18 прикордонників.

Більшість - оборонці Маріуполя та Азовсталі. Повернули й полонених, що охороняли ЧАЕС. Хлопці знесилені, але стійкі. Перші дзвінки рідним та обійми з побратимами вже на рідній землі. Наші герої у безпеці, їм вже надають всю необхідну допомогу

За словами Зеленського, серед звільнених були військовослужбовці Нацгвардії, ВМС, ЗСУ, тероборонці та прикордонники.

Україна вже раніше повернула 70 чоловіків і 5 жінок з полону. Багато з них постраждали.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у полон потрапили 19 людей з острова Зміїний, 10 оборонців Маріуполя з Азовсталі, 14 військовослужбовців з Чорнобильської АЕС і декілька українських військових з різних напрямків.

Росія утримує в полоні не тільки військовополонених, а й цивільних осіб. Сім'ї полонених і зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення в застосунку "Дія".

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова звернулася до уповноваженого з прав людини Верховної Ради Дмитра Лубінця з проханням активізувати обмін полоненими між Росією та Україною.

Москалькова також опублікувала список із 430 українськими військовими, які готові повернутися додому, якщо Україна погодиться на обмін з російськими військовополоненими.

Читайте також: