Поверталися з екскурсії: на Вінниччині перекинувся мікроавтобус з дітьми

Поверталися з екскурсії: на Вінниччині перекинувся мікроавтобус з дітьми

У Вінницькій області сталася ДТП з мікроавтобусом із дітьми

У Вінницькій області, біля села Кунка Гайсинського району, сталася дорожньо-транспортна пригода з мікроавтобусом, в якому перебувало 17 дітей та 5 дорослих. Як наслідок, постраждали 5 підлітків і 2 дорослих особи. Про це повідомила Національна поліція.

За інформацією поліції, аварія сталася навколо 00:40 ночі. У салоні мікроавтобуса знаходилися 17 дітей віком від 7 до 17 років та 5 дорослих, які поверталися з екскурсії.

«46-річний водій мікроавтобуса Mercedes Sprinter, який займався перевезенням пасажирів, не впорався з керуванням і занесло його. Як наслідок, мікроавтобус перекинувся», - повідомили в поліції.

7 постраждалих звернулися за медичною допомогою, з яких 5 підлітків у віці 16 і 17 років. Один з них був госпіталізований. Інші отримали медичну допомогу і вже виписалися. Водій був трезвий. Мікроавтобус вилучено поліцією.

З приводу цієї ДТП відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. За таке порушення передбачено покарання до трьох років обмеження волі та позбавлення права керувати транспортними засобами на той самий термін.

В Україні продовжуються порушення правил дорожнього руху

За останні чотири роки в Україні було складено понад 10 млн постанов за порушення правил дорожнього руху, виписано на штрафи понад 2,1 млрд грн. Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Водії, які не дотримуються швидкісного режиму, становлять найбільшу кількість правопорушників, які спричиняють серйозні аварії.

Міністр юстиції Денис Малюська закликав владу посилено працювати з порушниками правил дорожнього руху для попередження подібних пригод у майбутньому.

Читайте також: