Повідомлення про масові замінування: поліція відзвітувала про результати перевірок

Поліція відзвітувала про замінування
Поліція відзвітувала про замінування

Поліція перевірила заяви про замінування, але всі вони виявилися неправдивими. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Більшість повідомлень про замінування надійшла з IP-адрес, що належать до Росії. Загалом, було розглянуто понад 2 тисячі дзвінків, і, в основному, це була інформація про мінування адмінбудівель.

За неправдиві повідомлення про загрозу безпеці людей порушено кримінальні справи згідно статті 259 Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 14 жовтня, в Києві сталася Хвиля заяв про мінування державних установ і навчальних закладів. Бомботехніки і кінологи працюють на місцях, а поліція перевіряє об'єкти, щодо яких надійшли анонімні повідомлення про замінування. Також, у різних регіонах країни, електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об'єктів отримали анонімні листи з загрозами. Зараз проводяться перевірки.

Також було повідомлено, що понад 60 закордонних дипломатичних установ України отримали анонімні листи про замінування. Такі ж листи отримали й структурні відділи МЗС України. У деяких випадках дипломатам довелося тимчасово припинити консульське обслуговування, але після перевірок його знову відновлено.

Глава МЗС Андрій Сибіга наказав посилити заходи безпеки в українських дипломатичних установах. Дипломати будуть у тісному контакті з правоохоронцями і органами влади країн перебування для проведення безпекових перевірок, якщо це буде необхідно.

Читайте також