Повісткам у «Дії» бути? Федоров зробив заяву

Михайло Федоров, який обіймає посаду віцепрем'єра - міністра цифрової трансформації, висловився ще раз про те, що українцям не будуть надсилати повістки за допомогою додатку "Дія". Він зробив це в інтерв'ю "24 каналу".

Федорова запитали, чи є остаточне рішення не розсилати повістки через додаток "Дія" або чи це рішення може бути переглянуте в майбутньому.

"Повісток в "Дії" не буде. Ми про це говорили і я підтверджую це. Впровадження повісток в "Дії" не планується взагалі. Тому цього питання не має пріоритету на даний момент", - відповів міністр.

Раніше Мар'яна Безугла, народна депутатка від "Слуги народу", повідомила, що ведеться робота над законопроектом щодо мобілізації, рекрутингу та проходження служби. Також розглядається можливість мобілізації для жінок.

Законопроєкт щодо рекрутингу і мобілізації містить зміни, які вирівнюють права чоловіків і жінок у військовому обліку та службі. Про це заявила народна депутатка Мар'яна Безугла. Вона також зазначила, що жінки можуть вступати на службу в штурмовики та інші бойові професії добровільно. Безугла додала, що подружжя військовослужбовців, які мають 1-2 дітей, можуть отримати відстрочку або звільнення, а якщо дітей троє і більше, то обидва батьки.

Також Міністерство оборони внесло зміни до Розкладу хвороб, яким військово-лікарські комісії оцінюють придатність для служби та регламентує процедуру проходження обмежено придатних. Тепер обмежено придатні за "спірними статтями" стають повністю придатними для служби у ЗСУ. Це стосується чоловіків з вірусними гепатитами, ВІЛ та хворобами психіки.