Повістки поштою. До чого приготуватися військовозобов’язаним після 16 липня

Повістки поштою. Правила для військовозобов’язаних
Повістки поштою. Правила для військовозобов’язаних

17 липня, представники ТЦК і СП надсилатимуть громадянам повістки із запрошенням на ВЛК, а потім мобілізаційне розпорядження. Це стало відомо із матеріалу "Главкома".

Повістки будуть надсилатись поштою із описом вкладення і повідомленням про вручення. Не потрібно особисто отримувати повістку, поштовий оператор підтвердить вручення.

Повістка вважатиметься врученою, якщо людина отримала її, якщо призовник відмовився її отримати або якщо військовозобов'язаного немає за адресою місця проживання.

Якщо повістку не отримано - вона повертається до ТЦК і потім звертаються до поліції. Поліція має п'ять днів, щоб знайти особу.

Якщо повістка була вручена, особі дається 14 днів, щоб явитися до ТЦК.

Більшість чоловіків і жінки з медичною і фармацевтичною спеціальністю мають оновити свої дані до 16 липня. Це стосується військовозобов'язаних, призовників, резервістів та військовозобов'язаних жінок.

Оновлення даних не означає автоматичну мобілізацію.

Юнаки, яким виповнилося 17 років, можуть отримати повістки від ТЦК та штрафи, якщо вони ще не стали на військовий облік.

Жінки також мають оновити свої дані в ТЦК. Військовозобов'язаних можуть покарати штрафом за порушення правил військового обліку під час воєнного стану.

Читайте також