Повітряні cили повідомили, наскільки критична для РФ втрата літака Су-57

Повітряні cили повідомили, наскільки критична для РФ втрата літака Су-57

Росія все ще має значний авіапарк, здатний виконувати різноманітні бойові завдання за допомогою керованих ракет та авіаційних бомб, незважаючи на те, що їх багатоцільовий винищувач Су-57 був уражений розвідкою. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Росія рідко застосовує літаки Су-57 поблизу українських кордонів через їх високу вартість та ймовірні іміджеві ризики у разі їх знищення. Розмовник сказав, що було декілька випадків застосування літаків Су-57, але це було досить рідкісне явище, яке зафіксували біля кордонів з Україною. "Вони розуміли, наскільки дорогим є цей літак і розуміли, наскільки небезпечно підходити цим літаком до українських кордонів. Ураження такого літака - це перш за все іміджеві втрати", - сказав речник.

Він також зазначив, що у РФ перебуває до 1,5 тис. різних літаків, які можуть виконувати різні бойові завдання. "Звісно, знищення одного чи двох літаків - це потужно, але у Росії ще залишається серйозний авіапарк, який може нести не лише керовані ракети типу Х-69, а інші керовані авіаційні бомби", - зазначив Євлаш.

За весь період вторгнення росіяни використовували Су-57 лише декілька разів.

У суботу 8 червня уражено багатоцільовий винищувач Су-57 на аеродромі "Ахтубінськ" в Астраханській області РФ, розташованому за 589 кілометрів від лінії фронту.

Це перший випадок ураження Су-57 в історії, підкреслила розвідка.

Читайте також: