Повітряні сили пояснили, чому Росія запускає ракети по Україні з Каспійського моря

Російські окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, щоб уникнути їх падіння на свою територію, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Він також зазначив, що іноді російські ракети втрачають ціль, спрацьовують самоліквідатори або падають в іншому місці, ніж планувалося.

Ігнат також розповів, що на відео було зафіксовано випадки, коли крилата ракета знищила половину російського села. Він зазначив, що таких випадків, ймовірно, більше, ніж відображено у ЗМІ та соцмережах.

«Не даремно окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, над морем. Тому що є ймовірність несходу ракети – що вона просто відвалиться від літака і впаде росіянам на голову... Саме тому Волгодонськ та район Каспійського моря є найчастішими районами, звідки росіяни запускають ракети», – сказав Ігнат.

За останню добу російські окупанти здійснили 55 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій українських військ та населених пунктів. У результаті масованого удару були зафіксовані 59 засобів повітряного нападу, включаючи крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА.

Цього разу ракети були спрямовані на різні регіони України, зокрема Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Хмельницьку області. Західна протиповітряна оборона знищила вісім ударних БпЛА та 18 крилатих ракет.

Раніше Ігнат зазначав, що російські загарбники використовують фальш-цілі для вводу української протиповітряної оборони в оману.