Повітряні сили пояснили, чому росіяни активізували розвідувальні дрони

Окупанти змінили свою тактику використання дронів і тепер вони переважно використовують малі розвідувальні безпілотні літальні апарати (БПЛА). Про це розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш під час телевізійного марафону.

За словами речника, останніми днями росіяни стрімко знизили кількість запусків бойових дронів типу "шахед".

«Вони взагалі не використовують або значно зменшили кількість ударних дронів типу «шахед», як це було ще, наприклад, два-три тижні тому. Наразі ворог активізував розвідувальні БПЛА для коригування своїх ракетних ударів. Ми це бачимо, коли вони використовують Х-59 або балістику, щоб коригувати вогонь», - сказав він.

Євлаш додав, що українські військові вже вивчають ситуацію та слідкують за використанням малих розвідувальних БПЛА противником.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація разом з Китаєм працюють над перетворенням Shahed-136 в боєприпас типу «Ланцет».

Обидва дрони є камікадзе, але вони мають суттєві відмінності. Shahed використовується для ураження стаціонарних цілей без можливості розвідки та наведення на ціль. Натомість, "Ланцет" призначений для ураження переважно рухомих цілей, які може знайти самостійно або до яких може бути наведений.

Спроби встановити російські модулі радіозв'язку

За даними видання, російські виробники пробують встановити у Shahed-136 російські модулі радіозв'язку, наприклад, від компаній "Аэроб" і Inwave. Проте, у кожної пропозиції є значні недоліки, як-от низька потужність, недостатня захищеність від перешкод або висока ціна.

Раніше стало відомо, що російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотні літальні апарати, що працюють на різних частотах. Це робить українським засобам радіотехнічного прикриття складніше їх знищити.