Повітряні сили повідомили, що стало переломним моментом у війні з Росією

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом

Російський стратегічний літак Ту-22М3 був знищений в ході війни Росії проти України. Про це наголосив речник Повітряних сил Ілля Євлаш під час телемарафону.

Євлаш підкреслив, що Україна має потужність, щоб діставати свої війська на великі відстані.

За словами речника, в України показали свою здатність атакувати під час знищення літака А-50. Це підтверджує, що Україна здатна модифікувати різні засоби та ефективно знищувати літаки РФ.

«Це переломний момент. В першу чергу для російських льотчиків. Вони будуть розуміти, що навіть на великій дистанції вони можуть бути уражені. І жодна їхня така атака не залишиться безкарним», - підкреслив Євлаш.

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що збиття бомбардувальника Ту-22МЗ на території Росії було проведене Головним управлінням розвідки Міноборони. Літак було атаковано за 300 км від України.

Пам'ятаємо, що 19 квітня у Ставропольському краї РФ впав російський військовий літак Ту-22м3. Повітряні сили ЗСУ вважають це збиття зворотною відповіддю на масовану атаку РФ на Україну нічого проти 19 квітня.

За офіційними даними, російська сторона стверджує, що причиною авіатрощі була "технічна несправність". Один пілот загинув, а іншого поки що не знайшли. Втрата пілота Ту-22М3 є серйозною втратою для Росії.