Повітряні сили розповіли, як знищення літаків РФ змінило ситуацію в небі

РФ знижує активність після знищення своїх літаків, але удари тривають

Російська Федерація (РФ) скорочує використання керованих авіабомб після знищення своїх літаків у бою, але продовжує наносити удари. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Ситуація змінюється. Після бойової роботи зенітними керованими ракетами по російських літаках, про що сповістив командувач Повітряних сил ЗСУ, небо стало чистим», – наголосив він.

За словами Ігната, після того, як ворог бачив, як на нього працюють, кілька годин жодної повітряної цілі не спостерігалося в небі. Він додав, що ворог робить висновки і відступив з нашого повітряного простору.

Юрій Ігнат переконаний, що ці удари не будуть тривати постійно. Він сказав, що літаки повернулися і завдали ударів протягом минулої ночі. Крім того, декілька десятків керованих авіабомб були спущені з різних напрямків протягом вчорашнього дня.

Речник Повітряних сил підкреслив, що літаків А-50 досі немає в небі після знищення другого літака. Він також зазначив, що окупанти мають намір відновлювати ті, що залишились, оскільки ці літаки їм необхідні для планування ударів та проведення радіолокаційної розвідки повітряного простору нашої держави.

Зниження активності авіації на півдні України через втрати РФ

У результаті масової втрати літаків РФ, застосування суден на півдні України стало обережнішим. На цій ділянці фронту знизилася активність авіації.

Нагадаємо, що Повітряні сили України в суботу, 2 березня, застосували зенітні керовані ракети проти двох ворожих літаків Су-34 та Су-35. Генштаб ЗСУ підтвердив знищення ще трьох ворожих винищувачів 1 березня.

Також українські військово-повітряні сили повідомили, що російські військово-повітряні сили втратили три винищувачі-бомбардувальники Су-34 у четвер, 29 лютого. Якщо це підтвердиться, то знищені літаки продовжать серію успіхів української протиповітряної оборони.

Читайте також:

  • Збиття російського А-50. Що відомо про рідкісний літак окупантів
  • Росія планує відновити випуск літаків А-50
  • Знищення російського А-50: британська розвідка повідомила про прорахунки РФ