Повітряні сили ЗСУ розвиватиме світова коаліція. США з гордістю її очолять - Пентагон

Повітряні сили ЗСУ розвиватиме світова коаліція. США з гордістю її очолять - Пентагон

Сполучені Штати Америки будуть вести коаліцію країн, які надають підтримку Повітряним силам України. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін після засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Остін зазначив, що сформована коаліція матиме таких лідерів, як Естонія і Люксембург, які зосередяться на підтримці IT, і Литва, яка надаватиме допомогу в усуненні російських мін на території України. Водночас, США активно долучаться до цієї коаліції для надання допомоги та спільного керування з країнами, що працюють з Україною у розвитку її Повітряних сил.

У своїй заяві Остін також наголосив на тісному співробітництві США з Україною та іншими партнерами, зокрема у розвитку винищувачів F-16. Він висловив гордість тим, що Данія і Нідерланди також приєднаються до коаліції. Крім того, США планують долучитись до інших коаліцій, зосереджених на українській протиповітряній обороні, бронетехніці та артилерії.

Відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", у якому взяли участь представники майже 50 країн. Ллойд Остін оголосив про новий пакет допомоги для України, що включає ракети AIM-9 Sidewinder. Також, в вересні Сенат США затвердив генерала Військово-повітряних сил Чарльза Брауна на посаду глави Об'єднаного комітету начальників штабів.

Сьогодні у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". У зустрічі взяли участь представники майже 50 країн.

Ллойд Остін оголосив про новий пакет допомоги для України, який передбачає ракети AIM-9 Sidewinder.

У вересні Сенат США затвердив генерала Військово-повітряних сил Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

Читайте також: