Повстанці з Малі звернулися до українців із цікавою пропозицією

Повстанці з Малі звертаються до українців
Повстанці з Малі звертаються до українців

Угруповання CSP-DPA пропонує передати Україні полонених вагнерівців

Повідомлення до братів українців. Дорогі брати українці, ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців "Вагнера" і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу. Ми сподіваємося, що це сприятиме зміцненню наших зв'язків і нашій спільній перемозі. Зі всією нашою підтримкою, Збройні сили CSP-DPA

У Малі повстанці-туареги з угруповання CSP-DPA, які нещодавно розгромили колону російських найманців з ПВК "Вагнер", вирішили передати полонених вагнерівців Україні як прояв солідарності і підтримки в їхній боротьбі проти російської агресії. У своєму повідомленні на Twitter учасники угруповання заявили, що хочуть передати полонених як знак солідарності та допомогу в боротьбі за справедливість і свободу. Наразі невідомо, чи це офіційна позиція CSP-DPA, але цей жест може зміцнити зв'язки між двома сторонами.

Угруповання CSP-DPA складається з племен арабів, туарегів та фуланів, які борються за незалежність держави Азавад у Малі. Це історична батьківщина туарегів. Після державного перевороту в Малі у 2021 році нова влада звернулася до Росії за військовою допомогою, що привело до появи російських найманців з ПВК "Вагнер" у країні. Туареги змогли провести успішну засідку на колону "Вагнера" біля міста Тінзауатен, завдаючи їм значні втрати. За даними британської розвідки, Україна за 27 місяців ударів по Чорноморському флоту РФ в окупованому Криму потопила або пошкодила більше десятка військових кораблів, що становить третину від усього флоту.

Читайте також