Пожежа на ЗАЕС та вибухи в Курську: головне за ніч

Пожежа на ЗАЕС та вибухи
Пожежа на ЗАЕС та вибухи

Вночі на Запорізькій атомній електростанції було видно густий дим. У місті Курськ знову лунали вибухи. Демократи закликають президента США Дональда Трампа розсекретити дані про втручання у вибори. Інформацію, зібрану протягом ночі, представили газеті "Главком".

У Парижі урочисто завершилися літні Олімпійські ігри (фото)

11 серпня в Парижі відбулася урочиста церемонія закриття XXXIII літніх Олімпійських ігор, на яку збіглися очі всього світу. Українська збірна, яка включала 140 спортсменів у 23 видах спорту, завоювала 12 медалей - 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові.

Цей результат дозволив Україні посісти 22-е місце у медальному заліку, що стало найкращим досягненням за останні 12 років.

Пожежа на Запорізькій атомній електростанції: Зеленський відреагував на провокацію росіян

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що пожежу на Запорізькій атомній електростанції спричинили російські окупанти. Хоча радіаційний фон залишається нормальним, ситуація все ще небезпечна через тривалу окупацію станції російськими військами.

Зеленський закликав міжнародне співтовариство та МАГАТЕ втрутитися, наголошуючи, що тільки повернення Запорізької атомної електростанції під український контроль може гарантувати безпеку.

МАГАТЕ повідомляє про вибухи та дим на Запорізькій АЕС

Експерти МАГАТЕ повідомили про сильний темний дим, який піднявся з північної частини Запорізької атомної електростанції після серії вибухів. За інформацією "команди Запорізької АЕС", яка стоїть на контролі російських військ, інцидент стався внаслідок можливої атаки безпілотного літального апарату. Важливо зазначити, що Запорізька АЕС під контролем російських військ, які замінили персонал станції.

Таким чином, МАГАТЕ повідомляє версію подій, яку надала російська сторона, яка раніше була звинувачена у провокаційних обстрілах Запорізької АЕС.

Енергоатом назвав можливі причини пожежі на Запорізькій АЕС

На Запорізькій атомній електростанції сталася пожежа, внаслідок якої загорілася градирня номер один та було пошкоджено інше технологічне обладнання. За даними Енергоатому, інцидент стався близько 20:00 на об'єкті технічного водопостачання.

Експерти наголошують, що російські окупанти використовують приміщення та споруди Запорізької АЕС як військові склади, що значно збільшує ризик виникнення пожеж. Градирні також використовуються для зберігання військового обладнання та амуніції.

Демократи закликають Трампа розсекретити дані про втручання у вибори - Washington Post

Двоє демократів з Палати представників закликали уряд провести брифінги та оприлюднити інформацію про можливе зовнішнє втручання у вибори. Аналітики та розвідувачі висловили занепокоєння щодо спроб іноземних держав нашкодити президентським виборам у США після заяв про взлом систем електронної пошти представників команди Дональда Трампа, яких, стверджують, здійснили хакери з Ірану. Про це повідомляє газета Washington Post.

У Курську знову лунали вибухи

Сьогодні вночі в Курську знову пролунали вибухи, пов'язані з роботою системи протиповітряної оборони. Місцеві жителі повідомляють про 3-4 вибухи. Влада закликала людей сховатися в безпечні місця та оголосила ракетну небезпеку. Про це повідомив в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов.

Читайте також