Позиція Макрона сьогодні - це позиція Джонсона два роки тому, - експерт

Макрон стає більш радикальним щодо війни з РФ і підтримки України

Тарас Кузьо, британський та канадський політолог українського походження, пояснив причини того, чому президент Франції Еммануель Макрон стає все більш радикальним у питанні війни проти РФ і підтримки України. Згідно з його словами, Макрон бачить, що американці, мабуть, не будуть підтримувати ЄС, якщо Дональд Трамп знову переможе на президентських виборах у США. Це надає Франції шанс показати, що вона має керівну роль у Європі. Тому Макрон став дуже активним і радикальним щодо війни та підтримки України. В історичному контексті, положення Макрона зараз подібне до позиції Джонсона два роки тому, зауважив Кузьо.

Франція підтримує членство України в НАТО

Країна перший раз у своїй історії підтримує членство України в НАТО. І саме Макрон є першим західним лідером, який заявив про необхідність розглядати можливість відправки іноземних військ в Україну, зазначив Кузьо.

Європейські війська в Україні

Крім того, Франція стала активно піднімати питання про можливість відправки європейських військ в Україну. Деякі країни вже погодилися з цією ідеєю, і це свідчить про зміну ситуації на користь України. Наступний крок у тиску на РФ відбувається без яких-небудь домовленостей, оскільки всі розуміють, що неможливо провести переговори з такою країною, як Росія, зауважив політолог.

Турбота НАТО про Україну

Кузьо стверджує, що країни НАТО усвідомлюють, що в разі захоплення росіянами Києва, розпочнеться пряма війна між РФ і НАТО.

"Тому Макрон доречно піднімає питання про відправку військ, оскільки це завжди важливо. Дозвольте росіянам лише роздумувати про те, що ми будемо робити", - додав Кузьо.