Працівник Чорнобильської АЕС повернувся з полону: його стан шокує

Працівник Чорнобильської АЕС повернувся з полону: його стан шокує

Українець Роман Горілик зменшився вага внаслідок 2-річного російського полону

За два роки, проведені у російському полоні, Роман Горілик дуже сильно схуд. Протягом цього часу його жодного разу не відвідували представники міжнародних організацій. Про це повідомляє проєкт "Хочу жить".

Роман Горілик є старшим контролером КПП з охорони Чорнобильської АЕС. Разом з іншими 168 нацгвардійцями, які охороняли АЕС, його було захоплено росіянами і вивезено з України через Білорусь у березні 2022 року.

"Стан Романа та інших українських військовополонених викликає жах та асоціації з найтемнішими сторінками історії людства - нацистськими концентраційними таборами смерті", - наголошує проєкт.

Протягом всього перебування у російському полоні Романа Горілика та інших 74 українських військовополонених, яких повернули під час обміну, жодного разу не відвідували спостерігачі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Проєкт "Хочу жить" також оприлюднює шокуючі фотографії, на яких видно стан Горілика після повернення з російського полону.

Блок галереї

Нагадуємо, що Україна та Росія провели у п'ятницю, 31 травня, черговий обмін військовополоненими після тривалої перерви. З російського полону були повернуті 71 військовий і чотири цивільних.

Читайте також: