Працівник Повітряних Сил США ділився секретними даними про війну в Україні на сайті знайомств

Про працівника Повітряних Сил США, який передавав секретні дані про війну в Україні на сайті знайомств, повідомляє Міністерство юстиції США. Чоловіка звинувачують у незаконному розголошенні секретної інформації особі, що проживає в Україні. Суд з розгляду цієї справи призначений на 5 березня.

За даними повідомлення, цивільний співробітник ВПС США, який служив у Стратегічному командуванні США (USSTratcom), був арештований за звинуваченням у передачі секретної інформації, що стосується національної оборони, на онлайн-платформі знайомств. Він передавав ці дані протягом лютого-квітня 2022 року. Чоловік мав допуск до державної таємниці після виходу у відставку зі званням підполковника армії США.

За обвинуваченням, Слейтер навмисно передавав інформацію з грифом "секретно" особі, яка не мала права отримувати таку інформацію. Міністерство юстиції США заявляє, що буде домагатися притягнення до відповідальності тих, хто свідомо розголошує секретну інформацію.

Згідно з обвинувальними документами, Слейтер передавав засекречену інформацію про війну Росії проти України через платформу знайомств особі, яка проживала в Україні. Судове засідання у цій справі відбудеться 5 березня, а якщо чоловіка знайдуть винним, йому загрожує довготривале ув'язнення та штраф.

Слідство проводять ФБР та Управління спеціальних розслідувань ВПС США.

Таємні документи США про контрнаступ в Україні

Також відомо, що стала відома особа, яка витекла секретні документи Пентагону про контрнаступ України. Це гвардієць Джек Тейшейра, який керував приватною інтернет-групою Thug Shaker Central. Він згодився на 16-річне ув'язнення.