Прага заборонила нічні «гулянки» в пабах, аби приваблювати новий тип туристів

Прага ніч без алкоголю в пабах
Прага ніч без алкоголю в пабах

Прага заборонила нічні відвідування пабів, організованих туристичними агентствами, оскільки тепер орієнтується на "більш культурних" туристів. Про це повідомляє The Guardian.

Місто з населенням 1,3 млн людей стало популярним серед організаторів парубоцьких вечірок і відвідувачів пабів, переважно британців.

Заступник мера Праги Зденек Гріб заявив журналістам, що відтепер організовані нічні відвідування пабів заборонені.
"Мерія Праги шукає більш культурного, заможного туриста... а не того, хто приїжджає на короткий час, щоб напитися", - додав інший заступник Їржі Поспішіл.

У 2023 році у Чехії випили 128 літрів пива на одну людину, що робить країну лідером у світі за цим показником. Багато ресторанів пропонують пиво дешевше за воду, а багато пабів в історичному центрі продають відомий місцевий лагер менш ніж за €3 за 0,5 літра.

"Поїздки до центру в пошуках пива були проблемою для місцевих жителів і для інших туристів також. Я не думаю, що це рішення зашкодить нашим продажам. Нікому не заборонять ходити в паб, але ці нічні організовані відвідування пабів - це не те, що нам треба", - зауважив голова Чеської асоціації готелів і ресторанів Вацлав Старек.

Місцевим жителям, які мешкають у туристичних місцях, набридли високі ціни на оренду та брак житла, спричинений розповсюдженням короткострокової оренди. Прикладами міст, які борються з проблемою оренди житла на кшталт Airbnb, є Лондон, Дублін, Амстердам і Париж.

Популярний курорт Церматт в південній частині швейцарських Альп може запровадити плату в розмірі 12 швейцарських франків або €12,7 для туристів, які приїжджають сюди лише на кілька годин. Збір планують здійснювати через мобільний додаток.

Читайте також