Правила етикету в ліфті: хто має заходити першим і натискати кнопку

У ліфтах, місця може бути недостатньо для всіх пасажирів, і це може створювати дискомфорт. Щоб зробити поїздку комфортнішою, пасажири повинні дотримуватися правил етикету.

Одним з важливих правил є порядок входу в ліфт і виходу з нього, щоб уникнути штовханини і конфліктів. Це описано на сайті kitlift.

Хто має заходити в ліфт першим?

Якщо чоловік і жінка підійшли разом, то чоловік повинен натиснути кнопку. Є винятки, які стосуються ділового та дипломатичного етикету. Проте, ці правила стосуються професійного персоналу, і пасажирам їх дотримувати не потрібно.

У ліфті, чоловік повинен пропустити жінку, а також той, хто стоїть біля дверей, повинен виходити першим. Пасажир, який опинився в іншому куті ліфта, повинен заздалегідь пройти до виходу.

Найбільше непорозумінь виникає через перевезення великих вантажів в ліфті. Якщо немає можливості використати вантажний ліфт, можна скористатися пасажирським. Але слід вимикати всі кнопки, щоб інші пасажири не займали кабіну. Якщо ж є багато пасажирів, краще зачекати на наступну поїздку.

Хто натискає кнопку поверху

Кожен пасажир повинен самостійно натиснути кнопки поверху на панелі у кабіні. Якщо через велику кількість пасажирів це неможливо, можна ввічливо попросити ближню людину натиснути кнопку.

Що заборонено робити в ліфті

В ліфті заборонено палити, розмовляти голосно з іншими пасажирами, а також гучно розмовляти по мобільному телефону.

Дивитися на інших пасажирів також вважається неприпустимим.

При вході в ліфт немає потреби вітатися з усіма пасажирами, достатньо привітатися лише зі своїми знайомими.

Повертатися спинами до когось є ознакою поганого тону. Але, якщо кабіна ліфта переповнена, то допускається стояти один за одним.

Підписуйтесь на наш канал новин в Telegram - INKORR

Якщо вам потрібно їхати недалеко, слід підійти ближче до дверей. Якщо в ліфті багато людей, можна пропустити їх і зайти останнім, щоб не заважати іншим та уникнути незручностей.

Найголовніше - дозволити вийти іншим пасажирам, перед тим як зайти в кабіну.

Навіть рідні діти можуть завдати близьким болі своїми фразами, які вразять їхню самооцінку. Батьки завжди намагаються давати поради та втручатися в справи дітей.

Це варто враховувати, але при цьому потрібно мати свою думку і коректно спілкуватися. Не варто відштовхувати батьків грубими фразами, але можна висловити свою позицію шляхом м'якого та ввічливого говоріння: "Я розумію, що ви хочете сказати".