Уряд Швейцарії надає житло українським біженцям

На території Швейцарії українські біженці можуть знайти місце проживання та користуватися усіма видами транспорту безкоштовно.

Швейцарський уряд робить всі необхідні заходи щодо влаштування українських біженців, які переховується від бойових дій, розв’язаних путінською армією в Україні.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Державний секретаріат з міграції Швейцарії (SEM) дав наказ забезпечити житлом українців на базі казарм Бюлаху (ZH) та казарм Буре (JU).

Зараз більша частина прибулих українських біженців вже заселилася у Бюлаху і Буре, де тимчасово доступно в цілому 1800 місць.

Федеральна рада Швейцарії оприлюднила рішення про активацію статусу захисту категорії S для всіх осіб, які планують тимчасово залишити Україну через війну і просять притулку у Швейцарії.

До повномасштабного вторгнення Росії українці мали можливість в'їжджати до Швейцарії без візи та вільно перебувати в країнах Шенгенської зони протягом 90 діб. Зараз через війну українські біженці можуть продовжувати залишатися у Швейцарії протягом року і навіть довше завдяки наданню статусу захисту. Такий статус зветься S.

З початку березня в Швейцарії оголосили, що весь публічний транспорт стає повністю безкоштовним для власників українських паспортів або ID-карт.