Правоохоронці припинили діяльність потужної нарколабораторії на Чернігівщині (фото)

Потужна нарколабораторія на Чернігівщині
Потужна нарколабораторія на Чернігівщині

Зупинено роботу нарколабораторії в Чернігівській області

У Чернігівській області була припинена робота нарколабораторії, розташованої на сільськогосподарській базі. В результаті проведених заходів, було виявлено та вилучено понад 80 кг наркотичних речовин, які не були реалізовані. Інформацію про це оприлюднив прес-служба Офісу Генерального прокурора.

Згідно з даними слідства, нарколабораторія у Чернігівській області була пов'язана з міжнародним наркосиндикатом, керівники якого перебувають за межами країни. Наркоділки найняли місцевого мешканця, який знайшов приміщення на сільськогосподарській базі та облаштував там лабораторію.

За вказівкою кураторів з наркосиндикату, чоловік найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА тощо.

Протягом травня-червня 2024 року до лабораторії було доставлено необхідне обладнання та велику кількість хімічних речовин для виробництва наркотиків. На протязі кількох тижнів працівники лабораторії займалися виготовленням наркотичних засобів, але не встигли їх реалізувати. Зараз було затримано організатора та трьох хіміків. Питання про повідомлення їм про підозру вирішується.

Попередні затримання наркодилерів у Києві

Нагадаємо, у Києві під час комендантської години поліція затримала двох наркодилерів, які перевозили 15 кг амфетаміну. За даними слідства, ці люди замовили наркотики для подальшого збуту. Під час огляду автомобіля, поліцейські виявили пакунки з порошкоподібною речовиною, схожою на амфетамін. Це є частиною спецоперації, яка тривала на території 19 регіонів України та спричинила затримання 26 наркодилерів і ліквідацію 5 нарколабораторій. Інформацію про це оприлюднила прес-служба Національної поліції України.

Також варто зазначити, що поліція Вінниччини припинила діяльність організованої злочинної групи, яка збувала амфетамін на суму понад пів мільйона гривень на місяць.

Читайте також