Представник штабу Командування ТрО: За мотивованих добровольців йде шалена конкуренція між підрозділами

Представник штабу Командування ТрО: За мотивованих добровольців йде шалена конкуренція між підрозділами

Добровольці з міцним характером і гострою харизмою у нас небагато

За словами начальника відділення супроводження військових лідерів управління персоналу штабу Командування Сил ТрО ЗСУ Петра Авраміча, добровольців із міцним характером, харизмою, які люблять адреналін та є безстрашними серед населення складають лише 3-5%. Між підрозділами відбувається справжня конкуренція за таких людей.

Люди, які мають міцний характер, харизму, які є сильними лідерами, яскравими патріотами – це чисельно не вельми велика категорія. Уся та рекламна складова, про що ми говорили вище, в тому числі розміщення білбордів із закликом долучатися до підрозділів – це конкуренція за невелику кількість людей. У будь-якому соціумі їх небагато. Ці люди люблять адреналін, екстрім, вони безстрашні в хорошому сенсі слова і, головне, вони – добровольці. На мою думку, це всього 3% – 5% із загального облікованого складу населення. І от саме за цих людей розгорнулася шалена конкуренція між підрозділами – наголосив він.

Відповідно до Авраміча, інші громадяни потребують додаткової мотивації, яка надається білбордами, і зараз таких людей недостатньо. Проте, під час воєнного стану, мотивацією може бути військовий обов'язок і відсутність можливості для отримання відстрочки, що підсилює бажання людини служити у війську.

Очікується, що з активізацією мобілізації після внесення змін до Закону "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" робота рекрутингових центрів стане більш ефективною.

Щодо підсумків роботи центрів рекрутингу варто зазначити, що багато людей, які звернулися до цих центрів, ще не долучилися до Сил оборони або не були викликані до служби. Тим часом, вони розглядають свої майбутні можливості, розмірковують про посаду, місце служби та ефективність у війську.

Також відомим є те, що у Львові відкрився центр рекрутингу до Сил безпеки та оборони України. Цей пілотний проєкт реалізується за співпраці Міністерства оборони України та Львівської міської ради з метою побудувати прозору та ефективну модель залучення до війська.

Нагадаємо, що є проєкт рекрутингу до Збройних Сил, який дозволяє кожному охочому вибрати певний підрозділ і служити на конкретній посаді.

Читайте також:

  • Рекрутер Сил ТрО Петро Авраміч: За пів року з усіх кандидатів ми залучили до війська лише 10%
  • Новий закон про мобілізацію. Кому приготуватися

Читайте також: