Прем'єр Бельгії розкритикував позицію Орбана щодо України: ЄС – не базар

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо звинуватив Віктора Орбана у веденні угод на користь Угорщини на шкоду Європейському союзу. Він застерігав, що ЄС не є місцем для торгівлі. Це було заявлено главою бельгійського уряду, інформує The Guardian.

Під час приїзду на саміт щодо Західних Балкан прем'єр-міністр Бельгії виступив з промовою, де повторив слова свого колеги з Люксембургу про неприпустимість торгівлі в Європейському союзі, навіюючи на політику Угорщини щодо вступу України до союзу.

Александр Де Кроо наголосив на тому, що неможливо обміняти підтримку України на політичну підтримку Орбана.

Варто зазначити, що Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, заявив, що вважає помилкою вести переговори про вступ України до Європейського Союзу, доки країна не готова до цього.

Раніше Орбан погрожував заблокувати весь допомогу Європейського Союзу для України, а також її майбутній вступ до Євросоюзу, якщо лідери ЄС не згодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

На замітку, уряд Угорщини згодний відмовитися від вето на виділення ЄС 50 млрд євро допомоги Україні, якщо Європейський союз розморозить 30 млрд євро, призначені для Будапешта.

Читайте також:

  • П’єр Мірель: Не бачу, як Україна може приєднатися до ЄС без якогось мирного договору з Росією
  • «Орбанізм» проти Європи. Хто переможе?