Прем'єр Словаччини Фіцо спрогнозував швидке завершення війни в Україні

Прем'єр Фіцо - швидке завершення війни в Україні
Прем'єр Фіцо - швидке завершення війни в Україні

Перед самітом ЄС прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив свою думку про ймовірне швидке завершення війни в Україні.

За інформацією словацької інформагенції TASR, Фіцо заявив, що ймовірність закінчення війни в Україні в найближчому майбутньому дуже висока. Він сподівається, що на засіданні Європейської ради буде обговорюватися можливе запрошення України до НАТО, але вважає, що це не буде безкоштовно.

Прем'єр також підтвердив свою підтримку територіальної цілісності України та готовність підтримати будь-який мирний план для врегулювання конфлікту. Однак він висловив сумніви щодо можливості досягнення справедливого миру зараз.

Фіцо також зазначив, що він прагне до збалансованих відносин з Росією і вважає, що росіяни не звільнять Крим та окуповані території Донецької і Луганської областей. Він вважає, що конфлікт не може мати військового вирішення.

Щодо допомоги Україні, прем'єр зазначив, що Словаччина продовжує надавати гуманітарну підтримку, зокрема електроенергію. Наголосив також на важливості співпраці з Україною у питаннях імпорту нафти і газу до Словаччини. Фіцо заявив, що їх обов'язок - забезпечити продовження транзиту нафти і газу через Україну і Словаччину.

Раніше Роберт Фіцо висловлював свій протест проти вступу України до НАТО, але після закінчення війни він сподівається відновити нормальні відносини з Росією.

Читайте також