Премія «Еммі» видалила з конкурсної програми всі російські роботи

Міжнародна телевізійна премія «Еммі» виключила з конкурсних секцій усі проєкти, які хоч якось пов’язані з Росією через разв’язану військову агресію проти України.

Із конкурсної програми виключили не лише усі проєкти, створені російськими продюсерами або спільно з ними, а також програми, що спочатку були розроблені для російських стрімінгових платформ та телевізійних каналів.

«На підтримку України виконавчий комітет Міжнародної академії ухвалив рішення виключити усі програми із Росії з конкурсних секцій International Emmy Awards цього року», – йдеться у повідомленні організаторів премії.

Також напередодні вже було ухвалене рішення про припинення контактів із російськими кінодіячами та компаніями.

Серед одного з недопущених до конкурсу російських телеканалів RTVI (Russian Television International). Продюсер каналу Ольга Півень висловила надію, що ця відмова «лише тимчасова емоційна реакція колективного Заходу».

У зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів зупинила акредитацію Московського міжнародного кінофестивалю та міжнародного кінофестивалю «Послання до людини».

Каннський, Венеційський та Берлінський кінофестивалі також відмовилися приймати делегації з Росії.