«Преспокійно жирують». Фаріон висміяла головну лазівку ухилянтів

Закон про мобілізацію було ухвалено дуже пізно, - Фаріон

Колишня народна депутатка Верховної Ради і науковиця Ірина Фаріон заявила у інтерв'ю "Українським новинам", що закон про мобілізацію потрібно було ухвалити щонайменше наприкінці 2022 року. Вона також висміяла ВНЗ, які, її думкою, стали центрами аморальності, переховуючи ухилянтів у своїх аудиторіях.

"Я вважаю, що цей закон ухвалено дуже пізно. Через те у нас така катастрофічна ситуація на фронті і в середині країни. Закон мав бути ухвалений щонайменше наприкінці 2022 року. Це злочинна дія депутатів Верховної Ради і керівництва держави, що було затягнуто аж настільки", - вважає Фаріон.

Фаріон вважає, що усі, хто може воювати, повинні воювати, і закликає повернути всіх, хто втік за кордон, і утворювати з них штрафбатальйони.

"Та це просто не вкладається в голову. Це дезертирство чистої води. І ми хочемо перемагати таким способом? Ми хочемо, щоб нам хтось зброю давав, коли влада не здатна мобілізувати власних громадян на захист батьківщини?", - запитує Фаріон.

Науковиця також зазначає, що територіальні центри комплектування мають брати на облік кожного чоловіка призовного віку, який покинув територію України без дозволу. Вона також закликає укласти угоди з державами для депортації ухилянтів назад до України.

Згідно з новим законом про мобілізацію, всі чоловіки призовного віку, яких визнано військовозобов'язаними, мають пройти обов'язкову перевірку в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.