Президент Естонії рішуче відповів Путіну на "мир в обмін на НАТО без України"

Президент Естонії рішуче відповідав Путіну
Президент Естонії рішуче відповідав Путіну

Президент Естонії Алар Каріс заявив, що Україна не може переговорювати про своє членство в НАТО і попередив про небезпечності "перемир'я" з Росією, яке передбачає поступки України.

Як повідомляє "Хвиля", він сказав це під час прес-конференції після зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою, пише ERR.

Президенти обговорювали питання двосторонньої співпраці та підготовку до саміту НАТО в Вашингтоні, який розпочнеться 9 липня.

За словами Каріса, на саміті головною темою буде підтримка України під час війни і після неї, а також зміцнення оборонних можливостей НАТО.

"НАТО має послати сильний сигнал, що підтримуватиме Україну настільки, наскільки це необхідно. Членство України в НАТО не підлягає переговорам, її рух в напрямі членства є неповерненним", - сказав він.

Крім цього, Каріс зауважив, що з історії очевидно, що умиротворення агресорів приносить лише тимчасовий мир.

"Якщо не поважати територіальну цілісність і суверенітет України, це призведе тільки до нових і гірших війн у майбутньому. Росія та інші агресори стануть ще впевненішими... Єдина стратегія, яка може працювати зараз - надавати Україні якомога більшу підтримку", - підкреслив президент Естонії.

Також він нагадав, що Естонія має намір надавати допомогу Україні у розмірі 0,25% свого ВВП.

Новий міністр закордонних справ Великої Британії також відповів на питання, чи підтримує він Україну.

Читайте також