Президент України зустрівся з керівниками оборонних компаній США: про що говорили

Учора під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки, Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками американських оборонних компаній. Головна тема обговорення – спільне виробництво зброї.

Зеленський розповів про свою ідею створення оборонного хабу в Європі, який має базуватися в Україні, з урахуванням нашого краю, що набув великого досвіду через війну, яка ведеться.

Президент наголосив, що наша країна готова приймати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури та надсилати замовлення для реалізації цієї ідеї. Він зазначив: "Ми прискорено вирішуємо це питання, тому що інших шляхів зміни системи просто немає, оскільки ми знаходимось у війні".

Крім того, Зеленський підкреслив, що Україна має наміру виробляти більше боєприпасів та військової техніки, але для цього вона потребує підтримки потужних американських компаній. Він зокрема зазначив, що має на увазі спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Крім цього, Зеленський висловив бажання запросити американських партнерів до участі в українських оборонних компаніях, що буде вигідно для всіх сторін.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів 11 грудня. В рамках цього візиту він провів зустріч з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном. Також планується зустріч з президентом США Джо Байденом.