Президентка Єврокомісії підтримала Ізраїль і розкритикувала Іран

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримала Ізраїль і підтвердила свою позицію ще раз, незважаючи на критику з боку своїх співробітників.

Вона також жорстко розкритикувала Іран за прагнення посіяти "насильство і хаос" на Близькому Сході. Про це пише politico.eu.

"Іран не зацікавлений в тому, щоб в цьому регіоні настав мир. Навпаки, Іран хоче розпалювати насильство і хаос, тому що це забезпечує його вплив", - заявила фон дер Ляєн у своєму виступі на з'їзді молодіжного крила ХДС/ХСС.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона порівняла війну в Україні та Ізраїлі.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтримала Ізраїль та повторила свою позицію, ігноруючи критику від своїх підлеглих. Вона також різко засудила Іран за його наміри посіяти насильство і хаос у Близькому Сході. Фон дер Ляєн заявила про це під час свого виступу на з'їзді молодіжного крила ХДС/ХСС. Вона вважає, що Іран не зацікавлений у створенні миру в цьому регіоні, а натомість сприяє насильству і безладу, які служать його впливу.

У своєму виступі фон дер Ляєн також порівняла війну в Україні та Ізраїлі, відзначивши, що ці конфлікти мають одну спільну рису: боротьбу між тими, хто прагне миру, рівноваги, свободи і співпраці, і тими, хто відмовляється від цього та отримує вигоду від хаосу і безладу.

Протест проти позиції фон дер Ляєн стався після того, як вона не згадала про підтримку палестинської державності з боку ЄС у своєму виступі у Вашингтоні. Багато співробітників органів влади ЄС заявили про свій протест і вважають, що це свідчить про упередженість на користь Ізраїлю у війні між ним і ХАМАСом.

Проте фон дер Ляєн підтвердила свою позицію ще раз, виступаючи перед молодіжною організацією своєї німецької політичної групи ХДС/ХСС. Вона не згадала про палестинську державність, але підкреслила необхідність гуманітарної допомоги і зазначила, що немає протиріччя між солідарністю з Ізраїлем і наданням гуманітарної допомоги в Газі.

Раніше члени Європейської ради затвердили спільну позицію ЄС щодо ситуації на Близькому Сході. Євросоюз закликав ХАМАС негайно визволити всіх заручників без попередніх умов.

7 жовтня сталася найбільша за останні роки атака терористичного палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль. Через 5 год. після неї премʼєр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив війну.

Серед тисяч людей, які були вбиті, поранені або взяті в заручники терористами ХАМАС, є іноземні громадяни та особи з подвійним громадянством з 23 країн.