Президентка Молдови зробила тривожну заяву про війну в Україні

Росія веде війну проти України з метою знищення українців як нації. Якщо Кремлю вдасться досягти своєї мети, Молдова, ймовірно, втратить свою незалежність і стане підпорядкованою Росії.

Президентка Молдови, Мая Санду, заявила на конференції "Форум 2000" в Чехії, що Росія прагне відновити контроль над колишніми радянськими державами. Вона наголосила, що країни регіону повинні зробити вибір між демократією і свободою з одного боку, та пригніченням та пропагандою з іншого боку.

Мая Санду також зазначила, що Росія намагається контролювати колишні радянські держави, так як колись вона контролювала країни Центральної та Східної Європи.

Росія збирається зробити все можливе, щоб збільшити тиск на Молдову. Кремль використовував різні методи, включаючи енергетичний тиск, але безуспішно. Тепер Росія намагається втрутитися у вибори в Молдові, вкладаючи великі суми грошей.

Навіть лідер "Приватної Військової Компанії "Вагнер", Євген Пригожин, планує організувати державний переворот у Молдові в початку 2023 року.