Прибуття F-16: окупанти розганяють вкид про наймасовіший ракетний удар по Україні

Ф-16 над Україною: окупанти відбивають удар
Ф-16 над Україною: окупанти відбивають удар

Пропагандисти в Росії поширюють фейк про наймасованішу ракетну і дронову атаку на Україну через надходження в країну західних літаків F-16. Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

Центр підкреслив, що повітряні удари з боку Росії відбуваються постійно і не залежать від постачання будь-якого озброєння.

Гучні заголовки про "майбутній наймасовіший ракетний удар" ставлять за ціль збільшити кількість підписників в анонімних Telegram-каналах, які часто контролюються Росією, і хочуть створити паніку серед українців

У Центрі підкреслили, що єдиним достовірним джерелом інформації про потенційні майбутні атаки з боку російської стратегічної авіації чи морських ракетоносіїв є Повітряні сили ЗСУ.

Нагадаємо, раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов назвав цілі російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО) щодо наступу на Харків. Він наголосив, що ІПСО спрямоване на посів тривоги у населення. Подібні чутки мають на меті змусити місцевих жителів відчувати хвилювання та паніку, особливо на тлі тривалої війни та щоденних обстрілів.

Читайте також