Прихожани московського патріархату штурмують Свято-Михайлівський собор у Черкасах (відео)

Прихожани московського патріархату штурмують собор
Прихожани московського патріархату штурмують собор

У Черкасах вранці 17 жовтня Свято-Михайлівський собор перейшов до Православної церкви України, що викликало реакцію прихожан московського патріархату. Вони зламали вхідні ворота і потрапили на територію храму. Про це повідомляють місцеві видання.

Зазначається, що близько 09:00 прихожани УПЦ захопили собор, використовуючи сльозогінний газ і вогнегасники проти капеланів ПЦУ та громади Черкас.

На відео також видно, як прихожани московського патріархату виганяють капеланів Православної церкви України та представників громади всередині храму.

Нагадаємо, що сьогодні Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України. Про це повідомив військовий капелан Володимир Педько.

«Вітаю Черкащину і всю Україну з тим, що найбільший православний храм України, який тривалий час був під управлінням московського патріархату — повернувся в лоно Української церкви! Відтепер Свято-Михайлівський кафедральний собор буде завжди відкритий для наших військовослужбовців, адже він вже став Гарнізонним», – йдеться у заяві.

Володимир Педько зауважив, що на території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів.

Читайте також