Прикордонники розповіли, чи перевіряють оновлення даних у військовозобов'язаних жінок

Жінка з документами на прикордонному посту
Жінка з документами на прикордонному посту

Прикордонники не будуть перевіряти оновлення даних у військовозобов'язаних жінок. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Демченко нагадав, що для чоловіків, які мають право на виїзд за кордон, обов'язковою є наявність військового квитка.

«Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосуються тільки чоловіків – громадян України у віці від 18 до 60. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону», – сказав він.

Зазначимо, з 17 липня українським чоловікам віком 18-60 років потрібно мати військовий квиток, щоб перетнути кордон. Категорії громадян України, які мають дозвіл на виїзд, не змінилися. 

Нагадаємо, що уряд прийняв постанову про цифровізацію бронювання, тобто бронювання від мобілізації тепер доступне в «Дії».

У застосунку «Резерв+» з'явилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа. 

Як відомо, Кабінет Міністрів 5 червня затвердив постанову, яка вносить зміни в порядок бронювання військовозобов'язаних працівників. Тепер підлягають бронюванню до 100% працівників підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК) та енергетики. Крім того, для критичних підприємств збільшили строк бронювання від 6 місяців до 12 місяців і дозволили бронювати військовозобов'язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.

Раніше повідомлялося, що на прикордонних пунктах пропуску повістки не видають. Утім, на КПП можуть перебувати працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також