Прикордонники взяли в полон мобілізованого росіянами мешканця Луганщини (відео)

Прикордонники затримали росіянина на Луганщині
Прикордонники затримали росіянина на Луганщині

Українські прикордонники затримали громадянина Луганської області, якого призвали до служби російські окупанти. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як розповів командир розрахунку протитанкових ракетних комплексів з позивним Журналіст, житель Луганщини був мобілізований росіянами у лютому 2024 року.

Затриманий був без зброї і, за його словами, займався доставкою їжі для окупантів. Він зміг долати кілька кілометрів, уникаючи скидів з квадрокоптера, і випадково натрапив на позиції прикордонників бригади Помста.

Виходячи на українські позиції, чоловік кричав українською мовою: "Хлопці, я свій".

Військовий розповів, що у затриманого 9 травня виповнився день народження.

Напруга на окупованих територіях

Нагадаємо, на окупованій території України вибухнула машина астраханського депутата Дениса Харитонова. Автівка повністю згоріла. Відзначається, що Харитонов виконував завдання на окупованій території, але не постраждав від вибуху.

Урядове повідомлення продовжує: окупанти втратили стратегічні резерви пального на тимчасово захопленій частині Луганської області. Ця ситуація з доставленням пального до так званої "ЛНР" стала ще більш напруженою. Після двох пожеж на нафтобазах у Луганську й Ровеньках росіяни втратили можливість накопичувати значні обсяги нафтопродуктів в одному місці.

Виявлено особовий склад військових підрозділів РФ

Оперативники і аналітики розвідки Міністерства оборони України встановили особовий склад підрозділів Російської Федерації, які брала участь у ракетних ударах по цивільній інфраструктурі України. Також був ідентифікований склад дивізії, що планувала та здійснювала обстріли території України крилатими ракетами.

Читайте також