Принесли боєприпас додому: на Миколаївщині підірвалися юнак та дівчина

У селі Квітневе на Миколаївщині сталася вибухова подія, внаслідок якої постраждали 19-річний хлопець та 17-річна дівчина. Їхні життя зараз під загрозою. Про це повідомили у Telegram ДСНС України.

За інформацією, молоді люди принесли небезпечну знахідку додому і відбувався вибух. Відзначено, що місцевість є потенційно забрудненою через те, що громада протягом тривалого періоду знаходилася в зоні активних бойових дій.

У ДСНС закликали громадян повідомляти про небезпечні знахідки за номерами "101", "102" чи "112".

Вилучено бойову частину ракети Х-101

Раніше повідомлялося, що в Київській області рятувальники ДСНС вилучили бойову частину російської ракети Х-101. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС вилучили бойову частину X-101 у Вишгородському районі. Вона більше не є загрозою для місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Ракета Х-101 - це стратегічна крилата ракета "повітря-земля", створена впродовж 1995-2013 років. Вперше її використовували російські війська в Сирії. Маса бойової частини складає 400 кг.

Україна отримає машини механізованого розмінування від Японії

Також повідомили, що піротехніки ДСНС отримають від Уряду Японії 22 машини механізованого розмінування. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України після зустрічей з представниками Японського агенства міжнародного співробітництва (JICA).

"У цьому році Україна отримає від Японії та JICA 14 машин механізованого розмінування, і ще 8 - до квітня наступного року. З них 12 будуть виробництва NIKKEN, а інші 10 - іншого японського виробника", - сказано в заяві МВС.

Крім того, українська делегація відвідала виробництво машин механізованого розмінування Nikken та тренінговий центр для операторів спецтранспорту в префектурі Яманаші.