Присвоєння коштів «Укрзалізниці»: НАБУ викрило схему на 17 млн гривень

Людина підпирає грошові папери
Людина підпирає грошові папери

Групу з п'яти осіб, яка заволоділа коштами УЗ під час ремонту колійних машин, викрили. У результаті їхніх дій УЗ зазнала збитків на 17,1 млн грн. НАБУ, САП і СБУ визначили, що ця група, яка мала незаконне збагачення, була створена в 2021 році. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, ексдиректор Черкаського колійного ремонтно-механічного заводу, який належить до Центру ремонту та експлуатації колійних машин УЗ, утворив групу зі співробітників заводу, які працюють або працювали на заводі.

За словами представників НАБУ, схему описують так: "З квітня 2021 по лютого 2022 року вони зуміли домогтися перемоги певних компаній у закупівлі послуг з ремонту колійних машин. Але насправді такий ремонт не проводився, а члени групи підробляли документи, які свідчили про виконання робіт фіктивними підприємствами".

Наразі п'ять учасників групи заявили про підозру, а керівника затримали. Правоохоронці кваліфікують їхні дії за статтею Кримінального кодексу України.

Відповідно до ККУ за це можна отримати покарання у вигляді позбавлення волі на 7-12 років та позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на 3 роки, а також конфіскацію майна.

Нещодавно НАБУ повідомило про підозру екскерівнику "Центру обслуговування підрозділів МВС".

Читайте також