Привласнив виплати військовим на 4,2 млн грн. На Одещині посадовець отримав підозру

Посадовець з підозрою у привласненні виплат
Посадовець з підозрою у привласненні виплат

Правоохоронці повідомили, що чиновнику однієї військової частини в Одеській області пред'явили підозру у крадіжці понад 4 млн грн, призначених для виплат захисникам. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними ДБР, начальник фінансово-економічної служби військової частини в Одеській області отримав підозру у недбалому ставленні до служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

Розслідування встановило, що улітку 2023 року бухгалтер військової частини вказував свій банківський рахунок у документації щодо виплати грошового забезпечення. Його начальник не перевірив ці дані і підписав документи про перерахування грошей.

За даними слідства, бухгалтер незаконно присвоїв 4,2 млн грн, які були призначені на виплати військовим. Справу фігуранта передали до суду, а також подано цивільний позов про відшкодування збитків.

Начальник фінансово-економічної служби військової частини може бути засуджений до восьми років позбавлення волі.

Як відомо, у Києві правоохоронці затримали колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після його звільнення за умови, що внесена застава в сумі 12 млн грн. Борисова звинувачують у незаконному збагаченні.

Також ДБР отримало інформацію, що після сплати застави Борисов хотів вийти зі слідчого ізолятора та утекти з країни. Йому додатково пред'явили підозру у легалізації незаконних доходів.

Родина Борисова придбала нерухомість на мільйони

За даними іспанського реєстру, родина колишнього одеського воєнкома придбала нерухомості та автомобілі на мільйони доларів під час війни. Хоча сам Борисов заявляє, що не знає про наявність нерухомості в Іспанії.

Нагадаємо, Євген Борисов потрапив у корупційний скандал, втрачаючися на війні та вимагаючи великі суми грошей від військовозобов'язаних за відтермінування від армії.

Читайте також