Призначення Джапарової представником при міжнародних організаціях у Відні анульовано – ЗМІ

Джапарова в залі ООН у Відні
Джапарова в залі ООН у Відні

Указ про призначення Еміне Джапарової постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні було скасовано. Про це повідомили в МЗС. Зазначається, що наказ про призначення Джапарової не видавалося. Таким чином, вона не займатиме цю посаду.

Раніше було повідомлено, що Геннадій Боголюбов, один з власників Приватбанку та чоловік Еміне Джапарової, виїхав з України з підробленими документами. Його виїзд пов'язаний з можливою підозрою у справі Приватбанку. Ймовірно, він знаходиться в Австрії. За даними видання, також було затримано прикордонника, який дозволив йому виїхати за кордон.

Сам Боголюбов стверджує, що його виїзд не пов'язаний з допомогою його дружині, але через візит до літньої матері та посидання з адвокатами в Лондоні. За його словами, він планував повернутися через два тижні, але зараз розглядає свої можливості після звинувачень у незаконному перетині кордону.

Повідомляється, що Боголюбов з дружиною планували постійне проживання у Відні з початку року, після її призначення на посаду.

Також відомо, що Геннадію Боголюбову пред'явлено підозру у використанні чужого паспорту та незаконному переправленні осіб через кордон. За ці злочини йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Зазначимо, що Боголюбов потрапив до рейтингу найбагатших українців, але Ігор Коломойський, який минулого року посідав четверте місце, не входить до списку, оскільки його позбавили громадянства України.

Читайте також