Призначення начальника штабу Сил безпілотних спровокувало скандал

Призначення начальника штабу Сил безпілотних скандальне
Призначення начальника штабу Сил безпілотних скандальне

На посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем ЗСУ було призначено Романа Гладкого. Про це повідомляє DeepState.

За інформацією DeepState, Гладкий підозрюється у державній зраді, шпигунстві та корупції.

Згідно з інформацією організації, дружина Гладкого, як вважається, має російський паспорт, а його донька представляла РФ на спортивних змаганнях.

Слід зазначити, що призначення Гладкого на посаду не здійснювалося безпосередньо командувачем Сил безпілотних систем Вадимом Сухаревським, оскільки це не його повноваження, за словами аналітиків.

«За нашою інформацією він взагалі був проти цього призначення, тож зараз всередині трохи порушена робота, яка створює певні перешкоди», - зазначено в повідомленні.

Першою про призначення Гладкого інформацію поширила народна депутатка Мар'яна Безугла. Проте офіційного коментаря від військового керівництва поки що не надійшло.

Інформація про Романа Гладкого

Немає інформації про досвід роботи Романа Гладкого з безпілотними системами. З липня 2016 року він обіймав посаду начальника штабу і першого заступника командувача Військово-Морських ЗСУ.

У 2018 році тодішній міністр оборони України Степан Полторак відсторонив Гладкого з цієї посади на час службового розслідування. Вже тоді ЗМІ писали, що це пов'язано з фінансово-економічними порушеннями і інформацією про російське громадянство дружини Олени Гладкого.

Видання "Думська" повідомляло, що перші два роки після початку війни дружина Гладкого продовжувала жити з дітьми в окупованому Криму, а донька займалася плаванням і виступала на змаганнях за Центральний спортивний клуб армії РФ.

У Міноборони України у 2018 році спростували дані про зв'язок цього з причиною службового розслідування щодо Гладкого. Замість цього, в Міноборони назвали "неналежне виконання службових обов'язків" головною причиною його відсторонення. Твердження про інші причини не відповідають дійсності, - додали у Міноборони.

Нагадаємо, що в червні 2024 року командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України став полковник Вадим Сухаревський. Він брав участь у російсько-українській війні з 2014 року, провів перший бій біля Семенівки на Донеччині 13 травня, і перший віддав наказ стріляти в бойовиків.

Президент України Володимир Зеленський також прийняв рішення про створення Сил безпілотних систем у структурі Збройних сил України через Раду національної безпеки і оборони України 25 червня 2024 року.

Рекрутинг до Сил безпілотних систем продовжується, проте кількість охочих вступити є недостатньою.

Читайте також