Про що свідчить волосся на підборідді у жінок

В залежності від віку жінок може з'являтись небажане волосся на підборідді. Але це не є нічим незвичайним і в більшості випадків є нормальним. Однак, це все ж потребує уваги.

Волосся на підборідді може свідчити про проблеми з жіночим здоров'ям, зазначає ua-novosti. Така зміна може бути сигналом порушення гормонального балансу та інших захворювань.

Ця проблема може мати спадковий характер, особливо якщо жінка має близьких родичів з такими ж змінами на обличчі. Це може свідчити про спадкову особливість росту волосся в їхній родині.

Поява небажаного волосся на підборідді може бути наслідком клімаксу, порушенням роботи яєчників, синдрому Кушинга або вродженої гіперплазії наднирників.

Перш ніж приступати до видалення небажаного волосся, варто спробувати знайти його причину та усунути її. Варто зазначити, що всі методи видалення дають лише тимчасовий результат.

На допомогу видаленню небажаного волосся на підборідді є безліч безпечних способів, таких як вищипування, воскова епіляція, протягування ниток, гоління і використання кремів для депіляції. Ці методи можуть зменшити ріст волосся, оскільки пошкоджують деякі волосяні фолікули, які перестають виробляти волосся.

Однак, контролювати небажаний ріст волосся можна за допомогою кремів, які змушують його рости повільніше, ставати тоншим і світлішим. Проте такі креми ефективні лише на час їх використання.

Другими методами видалення волосся на підборідді є лазерна епіляція або електроліз. Вони спеціально пошкоджують волосяні фолікули, щоб зупинити ріст волосся назавжди або на довгий час.

Перед початком будь-якого методу видалення волосся слід спробувати визначити причину його появи і вжити заходи для її усунення. Необхідно мати на увазі, що всі методи дають лише тимчасовий результат.

Для багатьох жінок важливо, щоб їхнє тіло було бездоганним, і вони голили небажане волосся на ногах, пахвинах та інтимних місцях. Однак, чи дійсно це є обов'язковою процедурою? Лікар Юрій Габорець розповідає, що лазерна епіляція є безпечним і тривалим рішенням.

Якщо волосся з'являється у жінок типове для чоловіків місце, наприклад, на верхній губі, підборідді або сосках, необхідне комплексне лікування антиандрогенами. В таких випадках корисно звернутися до гінеколога-ендокринолога.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR