Процедуру щодо призначення Залужного послом у Британії запущено – Офіс президента

Початок процедури призначення послом в Британії
Початок процедури призначення послом в Британії

Затверджено нового посла в Великій Британії

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга повідомив, що розпочалися процедури оформлення документів для призначення Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. Про це він заявив під час телемарафону "Єдині новини".

«Зараз розпочалися процедури щодо оформлення необхідних документів, пов’язаних із призначенням Валерія Федоровича Залужного на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла у Великій Британії. Надійшло відповідне подання міністра закордонних справ з такою пропозицією. Воно було підтримано та погоджено Президентом України», – повідомив Сибіга.

За словами Сибіги, згідно з дипломатичною практикою, після погодження кандидата мають відбутися додаткові процедури, а формальним завершенням цього процесу стане указ Президента про призначення послом. Це станеться після отримання погодження від британської сторони.

Раніше Зеленський затвердив кандидатуру Залужного на посаду посла України в Британії, повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний взимку пройшов ВЛК (Військово-лікарську комісію), де був визнаний непридатним для служби в армії. Він написав рапорт про звільнення з військової служби ще у лютому.

Після звільнення зі своєї посади рішенням президента Залужний перейшов під владу міністра оборони. Проте йому не було запропоновано жодної військової посади, яка б відповідала його рівню підготовки і досвіду. З цієї причини генерал Залужний вирішив звільнитися зі служби і зайнятися іншою справою. 

Читайте також