Продавали криміналітету трофейне озброєння: СБУ затримала банду «чорних зброярів»

СБУ затримала банду "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки.

Банда торгувала зброєю у різних регіонах України, повідомляє пресслужба СБУ.

У результаті спецоперації у Києві та Львові "на гарячому" затримано двох організаторів банди. Зловмисники намагались продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва, - йдеться у повідомленні.

Ще п'ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях.

За даними слідства, фігуранти підшукували потенційних клієнтів через власні зв'язки у кримінальному середовищі. Також вони регулярно "моніторили" спеціалізовані інтернет-платформи з продажу різних озброєнь, де, зокрема, викладали свої "пропозиції".

Блок галереї

За наявними даними, фігуранти діставали зброю та боєприпаси для продажу насамперед з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту.

Нагадаємо, Служба безпеки у співпраці із Національною поліцією нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке виготовляло оптові партії важких психотропів на Прикарпатті. Як повідомляє пресцентр СБУ, затримано організатора і трьох основних учасників наркосиндикату.

Зловмисники облаштували на території регіону декілька лабораторій для синтезу особливо небезпечної психотропної речовини - амфетаміну.

Щоб не бути викритими правоохоронцями, ділки запускали квадрокоптери із системою відеоспостереження для охорони периметру підпільних цехів.