Продаж за безцінь землі: міський голова Закарпаття отримав підозру

Продажі безцінної землі: підозра міському голові Закарпаття
Продажі безцінної землі: підозра міському голові Закарпаття

Місцеві правоохоронці розкрили зловживання посадовими особами в Мукачеві, Закарпатській області. У місті продано земельну ділянку площею понад 3 гектари за заниженою вартістю. За даними Національного антикорупційного бюро, міський голова сприяв прийняттю рішення про продаж цієї ділянки приватному товариству, керівником якого є голова районної ради, колишній нардеп.

За повідомленням видання "Дзеркало тижня", цими посадовцями є мер Мукачева Андрій Балога і голова Мукачівської райради Михайло Ланя. Вони власнікам приватної компанії продали 3 гектари землі, на якій знаходиться стадіон "Авангард". Вартість ділянки була значно занижена з допомогою хабара для експертів, які надали неправдиву грошову оцінку. Землю продали за 9,6 мільйонів гривень, в той час як її ринкова ціна становить 84,6 мільйони гривень. Іншим незаконним кроком міського голови було надання розтермінування платежу на 6 місяців.

У результаті цих дій, територіальна громада зазнала збитків у розмірі 74,9 мільйонів гривень. Затримані у справі включають міського голову, голову районної ради, колишнього керівника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради, двох власників компанії-оцінювачки та оцінювача. Всі вони затримані згідно з кримінальним процесуальним кодексом України. Раніше також було повідомлено про викриття підпільного нафтопереробного заводу в Закарпатті.

Читайте також

сьогодні, 21:11 0 переглянули