Продовження «транспортного безвізу» з ЄС та санкції проти Росії. Головне за 20 червня

Розширення безвізу з ЄС і санкції проти Росії
Розширення безвізу з ЄС і санкції проти Росії

Євросоюз затвердив новий пакет санкцій проти Росії, Україна та Євросоюз продовжили дію "транспортного безвізу" на рік, президент Румунії відкликав кандидатуру на посаду генсека НАТО. "Главком" зібрав найважливіші новини 17 червня:

Вибори генсека НАТО: президент Румунії прийняв нове рішення

Президент Румунії Клаус Йоганніс відкликав свою кандидатуру на посаду генсека НАТО, відкривши дорогу для кандидатури Марка Рютте з Нідерландів. Про це заявлено на офіційному сайті президента Румунії.

На засіданні Вищої ради оборони країни Йоганніс запропонував членам висловити свою думку щодо кандидатури Марка Рютте на посаду генерального секретаря НАТО.

Таким чином, Румунія стала останньою країною, яка знімає свої заперечення щодо кандидатури Рютте на посаді генсека НАТО.

Україна та Євросоюз продовжили дію "транспортного безвізу" на рік

Україна та Європейська комісія погодили продовження дії "транспортного безвізу" на рік з можливістю автоматичного продовження до 2025 року. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Згідно з оновленою угодою, передбачено взаємні зобов'язання щодо ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

Шмигаль наголосив, що "транспортний безвіз" вже позитивно вплинув на економіку України, збільшивши експорт до Євросоюзу на 48% протягом півтора року.

Євросоюз затвердив 14-й пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз ухвалив рішення про введення нового пакету санкцій проти Росії. Про це повідомляє головування Бельгії в Раді ЄС.

"Представники ЄС ухвалили потужний і значний 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України", - йдеться в повідомленні.

Пакет санкцій передбачає нові цільові заходи і максимально посилює діючі санкції, закриваючи їхні прогалини.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Макарівського суду Олексія Тандира, який скоїв смертельну ДТП з нацгвардійцем на блокпосту в Києві. Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

"Вища рада правосуддя підтвердила рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 24 квітня 2024 року про притягнення судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді звільнення судді з посади", - йдеться у повідомленні.

Раніше Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила звільнити з посади суддю Олексія Тандира, якого звинувачують в смертельній ДТП за умови алкогольного сп'яніння, у результаті якої загинув нацгвардієць.

Українська фехтувальниця здобула срібло на чемпіонаті Європи

Українська рапіристка Дарія Миронюк виборола срібло на чемпіонаті Європи з фехтування, який проходив у Базелі, Швейцарія.

Зараніше стало відомо, що Україна отримає медаль у жіночій рапірі, коли Дарія Миронюк зустрілася у чвертьфіналі з Аліною Полозюк, повідомляє Укрінформ.

Миронюк перемогла з рахунком 15:13. У півфіналі 22-річна киянка обіграла чемпіонку Європейських ігор-2023 Юлію Валчик-Клімашик з Польщі з рахунком 15:11. У фіналі українка вдалося дати гідну боротьбу, але вона все ж поступилася італійці Аріанні Ерріго з рахунком 10:15.

Читайте також