Продюсер пояснив, чому українці по-різному ставляться до Лободи і Макса Барських, які обоє працювали у Москві

Українська співачка Світлана Лобода виступала в Росії до вводу російських військ на територію України, але незважаючи на це, її концерти все ще мають велику популярність. Однак є багато людей, включаючи представників медійної еліти, які через свої політичні погляди не бажають підтримувати таких артистів у ефірах своїх ЗМІ. Про це розповів музичний продюсер Михайло Ясинський у інтерв'ю «Главкому».

Профессіоналів засвідчив, що є відмінність у ставленні до Лободи і іншого співака – Макса Барського, хоча в обох випадках вони працювали в Росії після введення санкцій проти цієї країни з боку України.

«Максим став популярним у Росії ще до 2014 року й не відносив себе до московської тусовки. Така різниця полягає саме в цьому. Його не можна було побачити на публічних заходах, які відбувалися у кремлівському палаці, у компанії певних осіб. Він залишався українським співаком й його сприймали як українського артиста»

Продюсер додав, що українські артисти, які залишилися в Росії або тільки нещодавно повернулися, вирішили стати частиною російського шоу-бізнесу й навіть виражали політичну позицію в концертах та інтерв'ю. Відмінності Макса Барського перед іншими співаками полягають в його об'єктивному сприйнятті ситуації та визнанні своїх помилок.

Основним питанням є віра аудиторії в артиста. До 2024 року Макс Барських був відомим закордонним співаком в Росії.

Щодо Ані Лорак, яка закріпилася у російській музичній сфері й тепер намагається зменшити значення війни між Росією та Україною, Ясинський пояснив, що відмовитися від російського ринку дуже складно, якщо ви постійно працюєте там, маєте друзів і бізнесові зв'язки.

«Важко засуджувати виконавців, які повернулися до України й підтримують її. Варто розуміти їхнє рішення та поважати їх»

За словами Ясинського, кожна людина сама вирішує, чи підтримувати таких артистів.

«Не вподобається на телебаченні? Можна змінити канал. Не вподобається на Instagram? Можна видалити акаунт. Ми зараз маємо велику свободу»

Якщо артист не порушує закон та не має жодних кримінальних справ на нього, то людина може сама вирішити, йти на його концерт чи ні. Однак, якщо артист поводиться неприйнятно й загрожує національній безпеці, то це мають вирішувати відповідні органи.

«Засуджувати це неправильно. Можна висловлювати негативні відгуки. Це також є проявом свободи»

Співак Макс Барських вирішив змінити свій псевдонім на Mick Sunday та записує англомовні треки. Раніше Лобода викликала обурення своїми заявами про російську мову в Україні.