«Професійну армію росіяни майже втратили»: ЗСУ про ситуацію біля Торецька

Зображення військової атаки поблизу Торецька
Зображення військової атаки поблизу Торецька

Росіяни, які знаходяться біля Торецька, намагаються вигнати українські війська зі своїх позицій і постійно посилають штурми. Але професійна армія окупантів вже майже повністю зруйнована. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ефірі телеканалу «Еспресо».

Також військовий заявив, що в районі Торецька бойові дії і зіткнення можуть тривати кілька місяців. На цьому участку фронту позиції часто переходять з рук в руки, але цей постійний тиск РФ не свідчить про професіоналізм армії окупантів, а напроти, це означає, що у ворога немає проблем з особовим складом. Росіяни постійно використовують свіжу піхоту для штурму.

Проте, незважаючи на те, що у ворога є велика кількість бійців, під час війни в Україні він майже повністю втратив свої найкращі та професійні війська.

«Я не дуже полюбляю міфи про те, що ворог недалекий, але що стосується професійної армії, то професійна армія ворога майже втратила свою ефективність. Однак, це не має значення, що вони професіонали чи ні, еліти чи ні. Суть в тому, що їх досить», - наголосив Ієвлєв.

За словами військовослужбовця, окупанти біля Торецька вже не роблять таких помилок, як раніше під Авдіївкою, де кидали на штурм підрозділи у складі 50-70 військових.

«Росіяни швидко виростають уночі, намагаючись зайти в позицію невеликими групами до 10 людей та намагаються закопатися», - вказує він.

Нагадаємо, раніше Сухопутні війська Збройних сил України показали жахливі фотографії міста Торецьк у Донецькій області.

Кілька днів тому ЗСУ повідомили, що противник робить все можливе, щоб просунутись по вулиці Дзержинського у Торецьку, діючи з боку села Північне. Наразі жорстокі бої продовжуються в районі Хлібокомбінату та Виправної колонії.

Військові також повідомили, що малий Торецьк став неприступним для окупантів і навіть їхні спроби прорватись через Нью-Йорк на Невельське вже кілька разів призводили до серйозних проблем.

Читайте також