Прогноз на 12 вересня: Укренерго та ДТЕК зробили заяву про ситуацію в енергетиці

Прогноз на 12 вересня: Укренерго та ДТЕК зробили заяву про ситуацію в енергетиці
Прогноз на 12 вересня: Укренерго та ДТЕК зробили заяву про ситуацію в енергетиці

Національна енергетична компанія "Укренерго" заявила, що 12 вересня 2024 року не буде жодних заходів обмеження електропостачання. Цю інформацію повідомила компанія у своєму офіційному зверненні від 11 вересня.

Укренерго закликає споживачів берегти електроенергію, особливо у вечірні години пік з 18:00 до 22:00. Компанія рекомендує уникати одночасного користування кількома потужними електроприладами протягом цього періоду.

ДТЕК підтвердив цю інформацію та повідомив, що четвер, 12 вересня, пройде без жодних відключень електрики. Компанія також зобов'язалася повідомити про будь-які зміни через свій телеграм-канал.

Варто зазначити, що споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. Станом на 9:30 11 вересня рівень споживання був на 2,2% вищим, ніж в той же час 10 вересня. Максимальне споживання електрики попереднього дня зафіксовано ввечері на рівні, подібному до 9 вересня.

Укренерго нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після дев'яти масованих кібератак і в ній існує дефіцит потужності. Продовжуються аварійні та планові ремонти на енергооб'єктах.

Щодо імпорту електроенергії, він буде здійснюватися з Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови протягом доби загальним обсягом 17 646 МВт*год, з максимальною потужністю до 1595 МВт в окремі години. Експорт електроенергії не передбачається.

Станом на ранок 11 вересня, через бойові дії та інші причини, знеструмлені повністю або частково 530 населених пунктів. Також зафіксовано нові випадки знеструмлення у Донецькій і Харківській областях через збройний конфлікт, у Запорізькій області через негоду, а також у Запорізькій і Чернігівській областях з технічних причин.

Читайте також